Event details

2022-06-08 15:15 to 2022-09-30 15:15
June 8, 2022

Kerja – kerja pembangunan di sekitar Masjid Yusof Ishak

𝐌𝐞𝐧𝐲𝐨𝐤𝐨𝐧𝐠 𝐤𝐞𝐫𝐣𝐚-𝐤𝐞𝐫𝐣𝐚 𝐩𝐞𝐦𝐛𝐢𝐧𝐚𝐚𝐧 𝐖𝐨𝐨𝐝𝐥𝐚𝐧𝐝𝐬 𝐇𝐞𝐚𝐥𝐭𝐡 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐮𝐬 (𝐖𝐨𝐨𝐝𝐥𝐚𝐧𝐝𝐬 𝐃𝐫𝐢𝐯𝐞 𝟏𝟕/𝟏𝟗)

Kerja-kerja membesarkan jalanraya di Woodlands Drive 17/19 akan dijalankan oleh SDK Consortium, kontraktor yang dilantik oleh MOH & LTA.

Pembangunan Flat Bina Ikut Tempahan (BTO)

Lembaga Perumahan dan Pembangunan (HDB) telah mengumumkan tapak di sebelah masjid telah dikhususkan untuk projek Bina Ikut Tempahan (BTO).

Kami ingin memaklumkan para jemaah masjid untuk melazimkan diri menggunakan laluan tertutup dari Woodlands South MRT ke pintu masuk utama masjid. Laluan ke masjid dari perhentian bas tidak boleh digunakan mulai hujung tahun ini.

InsyaAllah semua agensi yang terlibat prihatin dan peka dengan keperluan masyarakat Islam di kawasan ini.

Semoga dengan adanya hospital dan flat-flat dekat dengan masjid, akan menambahkan saf dan mengimarahkan lagi masjid kita ini. Allahumma Aamiin.

Terima kasih kerana anda menerima pembangunan-pembangunan serta sebarang pembaharuan dengan terbuka, lagi tenang dan menyokong. Syukur Alhamdulilah.

Kemas kini!
Pembikinan laluan bertutup yang menghubungi stesen MRT Woodlands Selatan telah siap sejak Jumaat, 8 Julai. Kami berterima kasih dengan LTA serta kontraktor yang terlibat.

———

In support of construction and building works for Woodlands Health Campus

Road widening related works along Woodlands Drive 17/19 will be carried out by SDK Consortium, the appointed contractor by MOH & LTA.

Construction of Build-To-Order (BTO) Flats on land parcels beside Masjid Yusof Ishak will begin in late-2022 / early 2023.

We would like to encourage our congregants to come to the mosque via the main gate, as the temporary pathway from the bus stop (opposite block 589), will be demolished to make way for construction of the flats in January 2023.

Congregants can make use of the sheltered walkway from the Woodlands South MRT Station Exit 4 to the mosque.

Thank you.

May Allah SWT reward you for your patience. Aamiin.

Updates!
We are thankful that LTA and its appointed contractor has completed the sheltered path linking the mosque to Woodlands South MRT since Friday, 8 July. This added convenience is much-needed by our congregants.